Цей продукт – не забаганка, а необхідність. Олія з льону містить жирні кислоти Омега-3, без яких організм людини не може повноцінно розвиватись. Замінити лляну жодна інша олія не може, – наголосив лікар-дієтолог Андрій Маковецький.
“Омега-3 є в лляній олії, морській рибі та грецьких горіхах. Без цих жирів наші клітини не можуть працювати, відновлюватись, рости, розвиватись. Більшість захворювань саме через те, що недостатньо Омеги -3”, – розповів медик у програмі “Про здоров’я” на радіо ПЕРШЕ.
Звичайно, корисна нерафінована олія з льону. Її можна додавати до салату, каші чи іншої вже готової страви, адже при термічній обробці вся користь втрачається. Також не можна зберігати олію в пластику і на сонці.
Після води, як підсумував Андрій Маковецький, лляна олія є другим за важливістю продуктом.