Дуже смачні паски: рецепти від Марії Михальченко

Вже завтра, у Чистий четвер, кожна порядна господиня буде пекти паску. Про кожну порядну – це, звісно, жарт, та все ж ми, про всяк випадок зібрали для вас чудові рецепти. Раптом ви таки надумаєте.

Паска – особлива випічка. Від неї і залежить весь великодній дух удома. Дуже важливо, аби вона вдалася у господині смачною, ароматною, красивою і пухкою. Тому ми пропонуємо лише перевірені рецепти. Для геть дилетантів – із відео. Їх напрацювала відома кулінарка Марія Михальченко. Із вказівками пані Марії паска у вас точно вдасться.

ПАСКА ЗАВАРНА

На 4 паски по 13 см в діаметрі + 2 паски по 9 см в діаметрі – 100 г борошна – 250 мл окропу ( або киплячого молока ) – 1 ст.л цукру – 250 мл молока – 75 г пресованих дріжджів ” Духмяна хата” – 350 г цукру – 5 жовтків – 5 яєць – 1 ст.л ванілі – 0.5 ч.л солі – 0.25 ч.л куркуми – цедра 1 лимона – 1 кг борошна – 3 ст.л олії – 200 г вершкового масла – 250 г сухофруктів – 1-2 ч.л борошна

ПАСКА КРАФФІН

– 150 мл молока – 1 ст.л цукру – 20 г пресованих дріжджів – 1 ст.л борошна ( з чубком ) – 100 г цукру – 1 ч.л ванілі – 2 жовтки – 1 яйце – дрібка солі – 50 г вершкового масла – 450 г борошна ( =\- 50 г ) – 100 г вершкового масла – 200 гсухофруктів – 50 г мигдальних пластівців ( за бажанням ) – 40 г білого шоколаду ( за бажанням).

ПАСКА КЛАСИЧНА

Загальна кількість борошна 1кг. Опара: – 400 мл молока – 1 ст.л цукру – 70 г дріжджів – 3 ст.л борошна Тісто: – опара – 10 жовтків – 300 г цукру – 1 п. ванільного цукру – 200 г вершкового масла – 0.5 ч.л солі – цедра 1 лимона – 1 кг борошна ( -4 ст.л ) – 200 г сухофруктів + 1 ст.л борошна.

СИРНА ПАСКА НА ЗАВАРНОМУ КРЕМІ

– 100 г цукру – 1 ч.л ванілі – 2 яйця – 100 мл вершків ( 33 % ) – 500 г жирного сиру – 100 г вершкового масла – 100 г сухофруктів – 15-20 г шоколаду ( за бажанням )

ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ПАСКА

Опара: – 0.5 л молока – 0.5 кг цукру – 5 яєць – 3 жовтки – 75 г дріжджів – 250 г ХОЛОДНОГО масла Тісто: – 1 ст.л коньяку – 0.5 ч.л солі – 1 пакетик ванільного цукру – цедра 1 лимона – 200 г сухофруктів – 1.25 кг борошна

Читайте також: